zaterdag 5 februari 2011

En daar gaan we dan, 3e Jaar

Zoals het waarschijnlijk al duidelijk was heb ik aan het einde van het tweede jaar gekozen voor Decoratie / Restauratie. Dit jaar had vele leuke leerzame projecten.

Grietstraat
Het eerste project was de Grietstraat. In de Vogelwijk in Utrecht is een zijgevel dat steeds onder de graffity werd gespoten. Een buurtbewoner had en ontwerp gemaakt en die mochte wij als klas gaan uitvoeren. De klas werd verdeeld in groepen, zelf was ik de groepsleider die verantwoordelijk was voor de tekst rechts. Hieronder staat mijn deel, en het eind resultaat (om hem beter te bekijken kunt u er ook op klikken)



Heilig Hart beeld
Het tweede project was een restauratie project. Dit moesten we in tweetallen uitvoeren. Samen met Laura van 't Hul hebben we twee Heilig Hart beelden onderzocht. Een polychroom (kleur) en een monochroom (een kleur). We hebben hier een reiniging op uitgevoerd en onderzocht wat voor verf erop zit. Als we tijd over hadden zouden we hem gaan repareren en retoucheren. Echter is er veel tijd gaan zitten in het onderzoek. Reperatie gaat nog gebeuren. Hier onder ziet U het beeld waaraan ik gewerkt heb.

Museumgang
Het volgende project was de "Museumgang". In het gebouw is een museumgang met marmer- en houtimitaties en een oude materialen uitstelling. Het idee was dat we een eikenhoutimitatie zouden gaan leren die we zouden toepassen op de deuren in de gang.
Hieronder ziet u foto's van studies (L) en het eindresultaat (R) van eikenhout (met tromp 'l oeil) in olieverf. We hebben ook een tekst met penseel techniek geoefend. (O)

 

Oudenbosch
Dan krijgen we het project "Oudenbosch". In Oudenbosch staat een basiliek wat geinspireerd is op het St. Pieter in Rome. Het verschil is dat deze basiliek kleiner is, en dat het voorzien is van marmerimitaties.
Dat was ook het leerdoel van dit project. Marmer. We hebben een "wit marmer" geoefend, een "Jaune de Sienna" en een marmer naar eigen keuze, deze moest tevens met een andere verfsysteem geschilderd worden.
Witmarmer en Jaune de Sienna zijn in olieverf geschilderd. Mijn eigen keuze was Port d'Or geworden. Deze heb ik in acrylverf uitgevoerd.

(1 zijn Witmarmer en Jaune de Siena, 2 is close-up witmarmer, 3 is Port d'Or, 4 en 5 zijn twee verguld technieken, strak en craquelé)


Ancemont
Het laatste project was tevens ook een super project. Deze was namelijk in Frankrijk.
In het plaatsje Ancemont is een kleine kerk die in een slechte staat is. Twee vierdejaars Management studenten hebben het gewaagde project aangenomen en we zijn na wat voorbereidings weken met de hele klas en wat leraren naar Ancemont vertrokken. We hebben daar met 2/3/4 tallen bij verschillende families gewoont gedurende 1 week. Het is een meerjaren plan. Dit jaar hadden we het linker zijschip onder handen genomen!

Als eerst wat studies op school. We moesten met ze drieën één geheel maken van 3 panelen. Ieder was verantwoordelijk voor zijn eigen paneel. Ik had de middelste. U ziet hier een trompe l' oeil met een geimiteerde stenenwand. Daaronder hebben we het motief wat op de pilaren in Ancemont zijn gepenseeld.


Hier ziet U verschillnde onderzoekfoto's en het eindresultaat aan de hand van onze onderzoeken.


Dit was een jaar vol met nieuwe ervaringen. Nieuwe technieken en nieuwe materialen. Nieuwe perspectieven en nieuwe verhalen.

Op naar onze diploma!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten