maandag 14 februari 2011

Buitegewone projecten

Trappenhuis Bunschoten
Via Ivanka Massink ben ik samen met 4 andere meiden uit de klas gevraagd om een trap te immiteren met eikenhout. Dit was tijdens onze derde jaar, net na onze houtimitatie. Samen met Tessa Kleter, Bernice Glastra-Geerts, Anne Marte den Ouden en Laura van 't Hul hebben we 2,5 trap opnieuw in eikenhout imitatie gezet.

Het was in een gerenoveerde boerderij. Deze werd helemaal modern ingericht met oude kenmerken zoals glas en loodramen erin. Ze hadden de trap eerst helemaal wit afgelakt en toen kwamen ze tot de conclusie het toch liever in hout te hebben.

Hieronder wat foto's:

 Aan het werk
 Verf regelen
 De eerste trap

Villa Jongerius
Ook deze opdracht kregen we via Ivanka Massink. Ivanka Massink was benaderd door mevr. B. van Buiten voor een kleuronderzoek van een plafondschildering. 
Samen met Tessa Kleter en Laura van 't Hul hebben we deze klus aangenomen. Het is een gigantische villa, met heel veel kleur. De architectuur was erg modern voor de tijd waarin het gebouwt was. 
Het had twee woonkamers en we hebben ons gericht op één plafond schildering omdat we beschikking hadden over een steiger. Nadat we het juiste reinigingssysteem hadden gevonden kwam medaillonschildering tevoor schijn waarvan we tot de dag van vandaag nogsteeds niet zeker van zijn wat de betekenis is. 
Helaas was het verfsysteem zo hard geworden dat het openleggen niet makkelijk was, en ook delen met het hele verfsysteem loslieten.

Er is van twee kanten geschildert. Aan de ene kant zijn twee meisjes (in een roze en lichtblauwe jurk), huppelend twee vlinders aan het vangen. Aan de zijkant is een bladmotief. Aan de andere kant is een vrouw met een kind in haar armen, en een op schoot. Daarnaast een man die naar de appel grijpt.  

Hieronder wat foto's
 Het materiaal was niet helemaal goed voor je, uhm serieusheid.
Tessa en ik, Gewoon een superteam!
 De man
 De hand met appel
De vrouw met kind
 De twee vlinders
 Tijdens het onderzoek
Het eindresultaat. Onder is de man met vrouw en kind, boven aan op zijn kop de twee meisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten